Header Ads

Виборці аплодують стоячи! Кандидат від Батьківщини Петро Книшук демонструє кримінальний майстер-клас як стати недоторканим


Я чесно признатись в шоці! Хочеться ридати, коли стає відомою правда як примітивно політтехнологи роблять із нас закінчених ідіотів. Коли здавалось би здорові мужики, бояться відкрити рота аби сказати правду про те, за що ще кілька десятиліть тому навіть найслабша жінка товкла би пики. То є ужос-ужос!
Уже в неділю кожен, хто має право голосу зможе на повному розгоні реалізувати його “на повну”. А доки цього не сталось, “на повну” працюють народні умільці-іміджмейкери, пахарі-політтехнологи і звичайні універсальні гуру-дилетанти, старання яких закінчуються іноді відвертим виставлянням нас виборців такими собі сліпими дурнями, що аж не смішно стає від цього.
Із владнього Олімпу спускають “біси” і “бісенята”, які один поперед другого намагаються довсести, що все нормально, їхнього “Нечистого” неіснує, а далі – діло в шляпі, вас ведуть доки ви ведетесь, а потім цинічно розводять на бабки для Медведчуків, Пінчуків і Ахметових.
На Івано-Франківщині є такий собі 83 округ, нещодавно один із кандідато-парашутісто Петро Книщук розвісив по всьому Снятину білборди з написом «З надією на зміни». Політик, який все своє життя був прив’язаний до сусідньої Коломиї та округу №88, зненацька вирішив балотуватись в іншому районі – Снятинському на окрузі №89.
Хочеться згадати старий анекдот. На зустрічі із виборцями кандидат в депутати товчеться в груди: – Я зміню все так, що усі люди на окрузі будуть багатими. – А куди, паночку, подінуться бідні? – А бідні вимруть.
Чому так? За останні 20 років він побудував на Івано-Франківщині цілу аграрну імперію. Родина Книшука володіє більш ніж 20-ма тисячами га землі, а його дружина Орися має більше 11 мільйонів гривень статків. Нічогенко, скажете ви. Але це ще не все, навіть не тому що є ще щось, а тому, що йому цього мало і родинний клан Книшуків паралельно із кандидатування у депутати, не соромиться відбирати в людей те, що їм дуже хочеться. Ні це навіть не голоси на виборах, хоча цього зараз Книшуку хочеться понад усе. Все значно банальніше і прозаїчніше.
Пан Книшук вирішив одним махом стати можновладцем, а разом із тим безкарно привласнити собі плоди чужої праці. Саме про таку нескромну поведінку вчора зробила заяву Маря Ткачук онучка Героя України Ткачука Василя Михайловича. Вона розмістила відео про рейдерське захоплення сільськогогосподарського підприємства ТОВ “Прут-Генетик”, яке власне з нуля створював її дідусь.


В мережі були викладені також матеріали звернень Ткачук Марії, як представниці агрофірми “Прут”.




Під опублікованим постом вмить з’явилось 100/500 коментів на тему “ви всьо врьотє”. Окей, допустимо все вищенаведене, ще треба доказати, і судячи із реалій сьогоднення боротись треба не стільки із несправедливістю, скільки із силою капіталів помноженою на зв’язки родини Книшуків.
Нехай, тоді давайте глянемо на справи Пана Книшука з іншої точки зору, звернемось до прозаїчних фактів, які наводить Вільне.Інфо.
Децентралізація — це передача прав, обов’язків та бюджетів від всеукраїнських органів держвлади до органів місцевих. Наприклад, раніше зібрані у містах та селах податки йшли “в Київ”, перерозподілялися і направлялися назад. Тепер вони залишатимуться у місцевих бюджетах.
Проте наскільки їх ефективно використає влада ОТГ – настільки ефективно буде розвиватися громада.
За останні роки фермерське господарство «Прометей» отримало від Матеївецької ОТГ підрядів на понад 2 млн гривень. В основному, пише видання «Наші гроші» з посиланням на «Курс», договори стосувались постачання продуктів харчування для навчальних закладів. ФГ “Прометей” належить Орисі Книшук – дружина голови Матеївецької ОТГ Петра Книшука. Голова ОТГ, не дивлячись на підозру у корупції, продовжує віддавати продуктові підряди своїй дружині. Також підряди на ремонт доріг та будівель він віддає “своїм” членам виконавчого комітету ОТГ.
Вільне.ІНФО” з‘ясували хто є “своїм” для голови Матеївецької ОТГ Петра Книшука.
Сімейний бізнес Книшуків
У 2018 році Матеївецьке ОТГ придбало продуктів харчування для шкіл та содочків на суму 910 тис грн. Основним постачальником продуктів було фермерське господарство «Прометей».
Цього року співпраця між ними продовжилась. У лютому ОТГ знову обрало «Прометей» для поставки продуктів харчування. Матеївецька ОТГ закупила масло, м’ясо, рибу, молочну  та овочеву продукцію на загальну суму 630 тис грн.
Загалом, за останні два роки Матеївецька сільрада уклала із господарством «Прометей» понад 50 прямих договорів на понад 2,1 млн грн.
За інформацією аналітичної платформи «YouControl» власником та керівником ФГ «Прометей» є Орися Книшук – дружина голови Матеївецької ОТГ Петра Книшука.

Орися та Петро Книшуки також є депутатами Івано-Франківської обласної ради (обоє представляють «Батьківщину»).

З грудня 2016 року Петро Книшук головує у Матеївецькій ОТГ. Проте скласти депутатські повноваження він може тільки за рішенням ради. Втім, депутатам ніяк не вдається набрати необхідної кількості голосів, аби позбавити Книшука мандата.
Раніше, у травні 2018 року, договорами між ОТГ і підприємством «Прометей» зацікавилась Івано-Франківська облпрокуратура, яка й звернулася до суду за фактом порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Останнє судове засідання у цій справі відбулося 27 липня 2018 року. Тоді Коломийський міськрайонний суд постановив закрити провадження у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.
Подальші спроби притягнути до відповідальності голову Матеївецької ОТГ Петра Книшука облпрокуратура припинила, а той, користуючись безкарністю, продовжує розвивати сімейний бізнес за бюджетні кошти.
Ремонти члену виконкому
У грудні минулого року Матеївецька ОТГ взялася ремонтувати фельдшерсько-акушерські пункти, зокрема в селі Дебеславці та у селі Пилипи за 204 тис грн.
Замовник в один день, 19 грудня, уклав два договори на розробку проектно-кошторисної документації для ремонту ФАПів і ще окремо два договори для виконання ремонтних робіт. Виходить, що підрядник мав би розпочати ремонт, але проекту, як його робити, немає.
Втім, для ПП «Альбатрос-4В», яке й отримало підряди на ремонти ФАПів, це не стало перешкодою. Вже 20 грудня, тобто наступного дня після укладення договору, Матеївецька ОТГ оплатила роботи в повному обсязі. У той же день ОТГ повністю оплатила і розробку проектно-кошторисної документації.
За інформацією інформаційно-аналітичної платформи «YouControl» директором ТОВ «Альбатрос-4В» є Володимир Бегаль – член виконкому Матеївецької сільради.
Загалом, за останні три роки Матеївецька ОТГ та фірма «Альбатрос-4В» уклали прямих договорів на більше ніж 430 тис грн.
Варто зазначити, що директора ТОВ «Альбатрос-4В» Володимира Бегаля у 2012 році було покарано за статтями 366 та 191 КК України – привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем в розмірі 6340,99 грн та внесення до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей при виконанні робіт з ремонту покрівлі клубу в с. Загайпіль Коломийського району. Тоді, Коломийський міськрайонний суд виніс рішення покарати Володимира Бегаля на 1700 гривень, але залишив йому право обіймати посади на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності, пов`язаних з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій.

Володимир Бегаль також є власником ще однієї фірми – «Альбатрос-2В», яка було зареєстрована у лютому 2017 року.
За ці роки фірма заключила 26 контрактів з бюджетними установами на загальну суму 7,6 млн грн. Матеївецька ОТГ, головою якої є Петро Книшук, заключила з фірмою Бегаля 17 прямих контрактів на суму 3,26 млн грн.  ПП «Альбатрос-2В» на замовлення Матеївецької сільради здійснює ремонти шкіл, садочків, клубів, ФАПів та, навіть, будівництво церкви в с.Матеївці.
Також комунальне підприємство «Матеївецький центр первинної медико-санітарної допомоги» у травні 2019 року уклало договір з фірмою «Альбатрос-2В» на капітальний ремонт ФАПу с. Замулинці Матеївецької сільської ради ОТГ на загальну суму 560 тис грн.
Як бачимо, основним виконавцем робіт з ремонту соціальних будівель Матеївецької ОТГ є фірми Володимира Бегаля, який, нагадуємо, є членом виконавчого комітету Матеївецької ОТГ.
Варто зазначити, що у травні цього року слідчий відділ Коломийського ВП ГУНП зацікавився ремонтами у Коломийській ЦРЛ, які проводили фірми Володимира Бегаля «Альбатрос-2В» та «Альбатрос-4В». У липні 2018 року відділ Коломийської поліції відкрив кримінальне впровадження №12018090180000847 за фактом розкрадання бюджетних коштів при здійсненні ремонту першого поверху в Коломийський ЦРЛ. Ремонти виконувала фірма «Оріон», яка належить помічнику нардепа Юрія Тимошенка Віталію Шульзі. В ході перевірки слідчі з‘ясували, що окрім фірми «Оріон» ремонти приміщень в Коломийський ЦРЛ здійснювали фірми «Альбатрос-2В» та «Альбатрос-4В». Наразі, поки йде слідство, фірми Володимира Бегаля освоюють бюджетні кошти у Матеївецькій ОТГ.
Гроші на ремонт доріг «своїм»
Ремонтами доріг у Матеївецькій ОТГ займаються дві організації – ТОВ «Шляховик» та філія «Коломийська ДЕД» ДП «Івано-Франківський облавтодор».
Матеївецька ОТГ, згідно з договорами, опублікованими у системі Prozorro, двічі за рік ремонтувала одні і ті ж дороги – спочатку влітку, а потім ще й посеред сніжної зими, як пише «Антикорупційна платформа».
Матеївецька ОТГ у серпні 2018 року доручила відремонтувати ТОВ «Шляховик» дорожнє покриття на вул.Довбуша в с.Дебеславці. Проте наприкінці грудня знову підписує додаткову угоду із цією ж фірмою на ремонт тієї ж самої дороги.
Ідентично Матеївецька ОТГ ремонтувала дорожнє покриття на вул. Шкільній в селі Дебеславці, знову уклавши із підрядником два договори на ремонт однієї і тієї ж  дороги – перший у серпні, другий – наприкінці року.
Також до капітального ремонту дорожнього покриття на вул. Шкільній в с.Дебеславці Матеївецька ОТГ залучила філію «Коломийська ДЕД». Договір з виконавцем був укладений в середині грудня 2018 року.
Загалом, “подвійний” ремонт обох цих доріг в селі Дебеславці обійшовся у понад півтора мільйона гривень.
З 2016 року Матеївецька ОТГ уклала чотирнадцять договорів з ТОВ «Шляховик» на понад 5 млн гривень та дванадцять договорів з філією «Коломийська ДЕД» на суму біля 3,5 млн гривень. Звичайно, що всі угоди були укладені напряму, тобто замовник обирав підрядника на власний розсуд, без оголошення тендерів.
Кінцевим бенефіціарним власником та керівником Городенківського ТОВ «Шляховик» є Василь Симчич. Керівником філії «Коломийська ДЕД» ДП «Івано-Франківський облавтодор» є Василь Мельничук – член виконкому Матеївецької сільради.
Післямова
За 2018-2019 рік Матеївецька ОТГ, головою якої є Петро Книшукпровела 641 закупівлю на загальну суму 24,71 млн грн, з яких лише одинадцять проведених як конкурентні – відкриті торги.
Проводячи відкриті торги у системі Prozorro Матеївецька ОТГ могла і могла зекономити значні кошти громади. Але хто тоді дасть заробити «своїм»?
Ну, скажіть, як із цим жити простій людині, як розуміти лозунг Петра Книшука “З надією на зміни”?! Щось не дуже клеїться така філософія його політтехнологів із об’єктивною реальністю. Може пан Книшук вже не вірить в зміни, і просто натякає, що надія вмирає остання? Хочеться ридати, й кричати: “Змініть цих безнадійних змінювачів, нарешті!!!!”.
Хлопці, що ви там робите, хто так піарить кандидата?! Пане Книшук, ви серйозно вірите, що змінювати ваші статки в сторону їх збільшення, це наша остання надія!?


Немає коментарів